Avajaisjuhla

AVAJAISJUHLA
la 27.4. klo 14–17
Valvegalleria ja kahvila Konst o. Deli
Vapaa pääsy

Avajaiset alkaa aa:lla, ilossa on ii eikä juhlia ole koskaan liikaa!

Lumottujen sanojen avajaishumussa avataan ensi kertaa Minä tykkään nyt -kirjan kannet, matkustetaan kirjoista kumpuaviin näyttelymaailmoihin ja livepiirroskonserttiin sekä tunnetaan ja tehdään ihan itse! Avajaisjuhlan kunniavieraina hurmaavat sanataideviikkojen vuoden kuvittaja Liisa Kallio sekä rakastettu kirjailija Eppu Nuotio. Avajaisissa ovat avoinna myös festivaalin oma kirjakauppa Kirjava sekä Oulun kaupunginkirjaston pop up – muista siis ottaa mukaasi myös kirjastokortti!

Kirjanjulkistusjuhla järjestetään yhdessä WSOY:n kanssa. Avajaisjuhla on mukana Lasten kulttuurikaupunki Oulun ohjelmassa.


AVAJAISTEN POP UP -PAJAT

SANATAITEELLISIA TYÖPAJOJA
klo 14.30–17

Pistäydy juhlan lomassa sanataiteellisiin non stop -pajoihin! Ohjelmassa mm. myrkkykasveja ja tunteellisia taikarohtoja, täydellisten juhlien resepti sekä kaikkein pienimpien pelkojen top 100!

TAIDE SYNTYY YHDESSÄ
klo 14.30–17

Tule ja solmi tunteiden värejä! Taito käsityökoulu Pohjois-Pohjanmaan pajassa rakennetaan porukalla yhteisöllinen käsityötaideteos, jonka suunnittelusta vastaavat koulun omat nuoret. Valmis teos ripustetaan Valvegalleriaan osaksi Minä tykkään nyt -näyttelyä.


NÄKYMÄTÖN POIKA
Runollinen piirroskonsertti yli 5-vuotiaille ja aikuisille
Kantaesitys
la 27.4. klo 15 (kesto n. 30 min)
Valvesali
Liput 7

Kenelle superujo isä kertoo salaisuutensa? Mitä voi tapahtua, jos tykkäämisestä tulee tapa? Miksi ihmeessä kukaan vihaisi aamuja ja aurinkoa? Ja kuka kumma on näkymätön poika?

Näkymätön poika -konsertti on kudelma runoja, lauluja, äänellä maalattuja maisemia sekä livenä valkokankaalle piirtyviä kuvia. Konsertin tekstit ovat peräisin kantaesityspäivänä julkaistavasta Eppu Nuotion ja Liisa Kallion kirjasta Minä tykkään nyt – ilosta, ujostelusta ja muista tunteista (WSOY).

Näkymätön poika saa kirjan astumaan ulos kansistaan! Konsertin kertojana hurmaa kirjailija Eppu Nuotio, ja livekuvituksillaan lumoaa Liisa Kallio. Sävellykset sepittää sanataideopettaja–lauluntekijä Anna Anttonen. Kirjantekijäkolmikon täydentää muusikko Mikko Räisänen, joka luo konsertin äänimaisemat.

Sekä konsertti että kirja sukeltavat tunteisiin. Eppu Nuotio vieraili kirjantekoprosessin aikana Saksan Suomi-kouluissa ja keräsi kirjaan lasten ajatuksia tunteista. Koululaisten ääni kuuluu myös konsertissa, sillä sen erikoisvieraina loistavat Teuvo Pakkalan koulun 4. musiikkiluokan lapset.