Elokuvat

Sanataideviikkojen elokuvat esitetään kulttuuritalo Valveen elokuvateatteri Studiossa. Elokuviin on vapaa pääsy.

Nouda vapaalippusi Valveen lippumyymälästä 22.4. alkaen!

UPPO-NALLE
su 28.5. klo 13.30
sallittu
kesto 67 min

Uppo-Nalle on runoja lausuva nallekarhu, jonka kuusivuotias Reeta-tyttö löytää eräänä päivänä meren rannalta. Heistä tulee parhaat ystävät ja Uppo-Nalle muuttaa Reetan perheen luokse asumaan. Uppo-Nalle-elokuva (1991) on lämminhenkinen tarina ystävyydestä, salaisuuksista ja seikkailuista. Elokuva perustuu Elina Karjalaisen samannimiseen klassikkokirjaan.

HASSUT HURJAT HIRVIÖT
su 4.6. klo 13
ikäraja 7
kesto 1 h 43 min

Fantasiaelokuva Hassut hurjat hirviöt (2009) perustuu Maurice Sendakin ihastuttavaan lastenkuvakirjaan, jossa pieni poika Max lähtee hurjalle seikkailulle hirviöiden maahan. Sendakin kirja ilmestyi ensimmäisen kerran yli 40 vuotta sitten, ja se on hurjan suosittu edelleen. Elokuvan hahmot ovat hätkähdyttävän ilmeikkäitä ja persoonallisia, ja näyttelijöiden ilmaisu on vahvaa paksun karvareuhkankin alta.

Roald Dahlin rakastettuun klassikkokirjaan perustuva seikkailuelokuva ISO KILTTI JÄTTI kertoo hauskan ja hurjan tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, jonka mukana Sohvi pääsee pyydystämään unia Jättiläismaasta ja puhaltamaan niitä ihmisparsojen makuuhuoneisiin. IKJ on tarina ystävyydestä ja yksinäisyydestä sekä kurkistus kummalliseen maailmaan. Naurussa on pidättelemistä erityisesti hassun jättiläiskielen vuoksi.

ISO KILTTI JÄTTI
pe 5.5. klo 20.30
ikäraja 7
kesto 118 min