Lumottu ilta 5.5.

KIRJALLINEN ILTA NUORILLE JA AIKUISILLE
pe 5.5. klo 18.30 (kesto n. 90 min)
Valvesali
Liput: 4 € Valveen lippumyymälästä

Lumotussa illassa haaveillaan ja unelmoidaan, nähdään ja kuullaan sanataidekoulun nuorten runoja ja tarinoita unien ja unelmien maista. Siellä pieni voi olla suurta ja suora mutkikasta, eläimet saattavat puhua ja kasveilla voi olla silmät. Unilla on unien lait, jotka eivät ole ehkä lakeja laisinkaan. Illan aikana tavataan kirjailijat Tuutikki Tolonen ja Laura Ertimo, jotka juttelevat kanssamme kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta. Iltaan tuovat meininkiä saamelaisräppärit Amoc ja Ailu Valle.

 

Roald Dahlin rakastettuun klassikkokirjaan perustuva seikkailuelokuva ISO KILTTI JÄTTI kertoo hauskan ja hurjan tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, jonka mukana Sohvi pääsee pyydystämään unia Jättiläismaasta ja puhaltamaan niitä ihmisparsojen makuuhuoneisiin. IKJ on tarina ystävyydestä ja yksinäisyydestä sekä kurkistus kummalliseen maailmaan. Naurussa on pidättelemistä erityisesti hassun jättiläiskielen vuoksi.

Ikäraja: 7
Kesto: 118 min

ISO KILTTI JÄTTI
Lumotun illan elokuva
pe 5.5. klo 20.30
Valveen elokuvateatteri Studio
Vapaa pääsy (vapaaliput Valveen lippumyymälästä 22.4. alkaen)

VARJOJEN PIIRI
Konsertti
pe 5.5. klo 21 (kesto n. 75 min)
Valvesali
Liput: 10 €
Ikäsuositus: 12+

 

Varjojen piiri on maaliskuussa 2015 menehtyneen rap-artisti Edorfin kunniaksi esitettävä tribuuttikeikka, jossa soitetaan hänen postuumisti julkaistu albuminsa Varjojen piiri sekä hieman vanhaa tuotantoa.

Progressiivista rockia ja akustista folkia räppiin yhdistelevän levyn maailma avataan yleisön silmien eteen tanssi-, valo- ja videotaiteen saattelemana. Videot ja valot herättävät tummanpuhuvat mutta toiveikkaat lyriikat henkiin – keikalla Edorfin luoma maailma soi kaikessa loistossaan.

Muusikot ovat levyllä soittaneen yhtyeen jäseniä ja miehen uran varrelta tuttuja. Vierailevina solisteina mm. Hannibal, Ailu Valle ja Amoc.