Sanataidekurssit

SANATAITEELLISET KESÄKURSSIT

KUJEILEVAT SANAT
sanataiteellinen kesäkurssi
9–12-vuotiaille
6.–8.6. klo 9–15
Kiimingin Syke-talo
Hinta: 40 €

Kujeilevat sanat -kurssi ei toteudu /
Tervetuloa kujeilemaan kirjallisuuden, kirjoittamisen ja yhdessä tekemisen pariin Syke-talon kirjastolle. Kolmen päivän kurssilla sukelletaan sanataiteen syövereihin ja loikataan lukemisen lumottuun maahan. Tutustutaan yhdessä kirjallisuuteen ja sanataiteeseen monipuolisesti, vaihtelevista vinkkeleistä, leikin ja kirjoittamisen kikoin – kaikilla aisteilla, sisällä ja ulkona!

Lisätietoja: Kurssin ohjaajat Ainokaisa Veteläinen p. 040 049 5017 ja Mari Hakala p. 050 372 2228
Ilmoittautuminen: 24.4. alkaen, viim. ma 29.5., www.kuntapalvelut.fi/valve

Kesäleiri toteutetaan, mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään kahdeksan. Osallistujille lähetetään kirje ennen leirin alkua.

ARKIMAAILMAN KÄÄNTÖPUOLIA
sanataiteellinen kesäkurssi
yli 13-vuotiaille
6.–8.6. klo 12–16
Kulttuuritalo Valve
Hinta: 40 €

Ympärillämme elää piiloutuneiden tarinoiden verkosto, josta voi kehrätä vaikkapa suloisenkeveitä päiväunia tai painavia painajaisia. Tule kirjomaan tarinoita kaupungeista ja kylistä, joiden kujilla ja takapihoilla kohtaavat uniin kutsutut ja niistä karkotetut hahmot, ja luomaan arkimaailman kääntöpuolia, missä mikä tahansa on mahdollista. Kurssilla teemme muun muassa kollaaseja, kuvarunoja sekä etsimme kätkeytyneitä tarinoita Unikudelmia-näyttely ja sen teokset inspiraationlähteinämme.

Lisätietoja: Kurssin ohjaaja Minna Mikkonen p. 044 347 2066
Ilmoittautuminen: 24.4. alkaen www.kuntapalvelut.fi/valve

UNIRETKIÄ JA PAINAJAISPOLKUJA
sanataiteellinen kesäkurssi
9–12-vuotiaille
7.–9.6.2017 klo 9–15
Kulttuuritalo Valve
Hinta: 40 €
TÄYTEEN VARATTU

Unissa voi tapahtua mitä vain: yhtäkkiä voi ymmärtää kummallista kieltä, saada puhelun Nukkumatilta tai löytää puun alta reitin toiseen maailmaan. Uniretkiä ja painajaispolkuja -kesäkurssi on sanataiteellinen tutkimusmatka uniin, unelmiin ja fantasiamaailmoihin. Kesäkurssin kotikolo on Unikudelmia-näyttely, jossa pääsee leijailemaan Hulihopperilla Haaverantaan kuulemaan ja keksimään hauskoja unia ja tutkimaan kiinnostavaa unien kirjastoa. Matka voi viedä myös Aaverantaan, jossa vastassa ovat yöajan pahimmat painajaiset. Sanoja, tarinoidenaiheita ja runojalkoja metsästetään Unikudelmien lisäksi myös muualta Valveelta ja ulkoa puistoista. Sanataideleiri on tarkoitettu kaikille, jotka tykkäävät kirjoista ja kirjoittamisesta.

Lisätietoja: Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala, etunimi.sukunimi@ouka.fi
Ilmoittautuminen: 24.4. alkaen www.kuntapalvelut.fi/valve

MAHDOTTOMUUKSIEN SANATAIDELEIRI
9–12-vuotiaille
14.–16.6. klo 9–15
Oulunsalon kirjasto
Hinta: 40 €
Ilmoittautuminen viim. pe 2.6.

Mahdottomuuksien sanataideleiri ei toteudu /
Ihmiselle on mahdotonta uida valtameren yli. Mutta tarinassa niin voi tehdä. Oulunsalon kirjastossa tutkimme mahdollisia mahdottomuuksia, hulluttelemme kielellä ja kirjoitamme tekstejä, jotka ovat outoja kuin unet. Pinoa sanoista maailma. Astu sisään.

Lisätietoja: Kurssin ohjaaja Timo Harju p. 040 860 1657
Ilmoittautuminen: 24.4. alkaen, viim. pe 2.6., www.kuntapalvelut.fi/valve

Kesäleiri toteutetaan mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään kahdeksan. Osallis­tujille lähetetään kirje ennen leirin alkua.


 

TARINANPYYDYSTÄJÄN ILTAPÄIVÄ
Sanataidepaja 12–18-vuotiaille
la 6.5. klo 13–16
Kulttuuritalo Valve
Hinta: 20 €

Toisinaan voi tulla sellainen olo, ettei keksi mitään kirjoittamista. Onneksi tarinoita ei enimmäkseen tarvitsekaan keksiä, ne pitää vain huomata ja pyydystää. Kunhan tarinan on saanut kiinni, sitä voi muokata miten haluaa: suurentaa, kutistaa, kaulita, paikata tai vaikka koristella.

Tarinanpyydystäjän sanataidepajassa suunnataan katse ympäristöön. Höristellään korvia, käännellään silmiä, liikutellaan kynää. Työpajassa tarvitaan kameraa, joten nappaa sellainen mukaan. Kännykkäkamera käy mainiosti. Työpajaa ohjaa kirjailija Tuutikki Tolonen.

Ilmoittautumien: 3.4. alkaen
www.kulttuurivalve.fi/sanataidekoulu