Unikudelmia-näyttely

UNIKUDELMIA
Näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista
la 22.4. – su 16.7.2017
Valvegalleria
Vapaa pääsy

Kesäkuussa avoinna ma–su klo 10–20
Heinäkuussa avoinna ke–su klo 12–20
Ryhmäopastusten tiedustelu: p. 050 4118 193

 

Nukahtaisitko mieluummin huijarisänkykauppiaan antiikkisänkyyn vai Uppiksen talviunipesään? Onko unessasi turvallista, vai istuuko rintasi päällä painaja? Onneksi uniin ei tarvitse uskaltaa yksin, vaan sinne on monta saattelijaa: lämpöisiin talviuniin johdattaa Unenkuiskaaja hohtavine viittoineen, päivätorkkuja tarjoilee Nunnun haukotushuiska ja unien avaruuksiin voi kulkea nukkumatti Kerkkosen luutakopterilla tai Unikon syntymäpäiväreellä.

Unikudelmia on elämyksellinen näyttelymaailma, joka kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita. Kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja ja kaikkein uusin oululaisen Satu Alajoen vuoden 2017 huhtikuussa ilmestynyt Valon sankari. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottelee 70 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: on kuvakirjoja, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietoa. Pääpaino on lasten- ja nuortenkirjallisuudessa, mutta mukana on myös unista aikuisten proosaa.

Unikudelmia-näyttelyn omat verkkosivut löytyvät osoitteesta www.unikudelmia.fi

 

UNIKUDELMIA-NÄYTTELYN KIRJALLISUUS JA TYÖPAJAT RYHMILLE

Valveen sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat laatineet jokaiseen Unikudelmia-näyttelyn kirjaan sanataideharjoitusmateriaalin, joka on verkkosivuilla vapaasti kaikkien käytettävissä.

Lumotut sanat -festivaali järjestää toukokuussa Unikudelmia-näyttelyssä maksuttomia sanataidetyöpajoja ja näyttelyopastuksia ryhmille. Työpajat, tarinamatkat ja sanataideseikkailut on suunnattu erityisesti päiväkotiryhmille, ala- ja yläkouluille, opiskelijoille sekä lasten parissa työskenteleville.