Esitykset ja työpajat ryhmille

TERVETULOA KEVÄTRETKELLE LUMOTUT SANAT -FESTIVAALILLE!

Lumotut sanat tarjoaa Ystävä joella -näyttelymaailmassa kulttuuritalo Valveella 24.4.–1.6.2023 maksuttomia sanataidepajoja, näyttelyopastuksia ja nukketeatteriesityksiä varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille. 

Ohjelmaan osallistutaan yksi opetusryhmä kerrallaan. Ohjeellinen maksimiosallistujamäärä on 25. Jos ryhmäsi on selvästi suurempi, varaa kaksi opastusta, pajaa tai esitystä.

Sanataideopettajat räätälöivät sisällöt kullekin ryhmälle sopiviksi. Myös erityisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita! 
 
Aloita kirjakevät jo nyt! Uudet sanataidetehtävät päivittyvät KISAMA-materiaalipankkiin huhtikuun aikana www.kulttuurivalve.fi/kisama


 

LOISKIS JA KIMALLUS!

Nukketeatteriesitys Ystävä joella -näyttelyssä
esiopetusryhmille ja 1.–3.-luokkalaisille

Kun olemme hyppineet tarpeeksemme, hoidamme ystäväni poneja. Niillä on räpylät ja vihreä harja. 
 
Leikkisä ja lämmin nukketeatteriesitys pohtii luonnon merkitystä ihmisen kasvussa ja identiteetin rakentumisessa. Se on ylistys mielikuvitukselle ja lähiluonnolle. Nukketeatteritaitelijat johdattavat katsojat läpi tarinallisen näyttelytilan. Esitys ja Ystävä joella -näyttelymaailma perustuvat Reetta Niemelän ja Karoliina Pertamon (kuv.) samannimiseen kuvakirjaan.

Kesto n. 30 minuuttia
Maksimiosallistujamäärä n. 25. Jos ryhmäsi on selvästi suurempi, varaa kaksi esitystä!

 

 

KAISLIKON PIILOSSA

Näyttelyretki varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille

Ihmeellinen, melkein viidakon lailla rehottava jokiluonto kutkuttaa mielikuvitusta. Toiminnallisella näyttelyretkellä kuljetaan oppaan kanssa merenrannan ruovikon reunamilta aina yläjuoksun lempeään ulpukkamaailmaan. Sukelletaan yhdessä lumoavaan taidemaailmaan, joka viihdyttää, ihmetyttää ja innostaa!

Kesto n. 45 minuuttia
Maksimiosallistujamäärä n. 25. Jos ryhmäsi on selvästi suurempi, varaa kaksi näyttelyretkeä!

SILLAN ALLA JOKI VIRTAA

Opastettu näyttelykierros yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille

Ystävä joella -näyttely on kantaaottava ja kokemuksellinen taideteos joen rannan elämästä ja ihmeistä. Taidemaailma antaa tilaa pohtia luonnossa olemista. Se on ylistys lapsuuden ja nuoruuden luontokokemuksille ja mielikuvitukselle. Opastetulla kierroksella voi nauttia näyttelyn pienistä ja suurista yksityiskohdista sekä kuulla teoksen syntyprosessista.

Kesto n. 45 min.
Maksimiosallistujamäärä n. 25. Jos ryhmäsi on selvästi suurempi, varaa kaksi näyttelykierrosta!

AVAA MIELIKUVITUKSEN OVI

Sanataidepaja alakoulun 4.–6. luokille, yläkouluikäisille sekä toisen asteen opiskelijoille

Tarkkaile, nuuhki, kuuntele ja tunnustele hyppää taidemaailman vietäväksi. Näyttely pohtii luonnossa olemista ja siihen sulautumista. Sanataidepajassa etsitään, keksitään ja kirjoitetaan inspiroivassa ja moniaistisessa ympäristössä.

Kesto n. 45 min.
Maksimiosallistujamäärä n. 25. Jos ryhmäsi on selvästi suurempi, varaa kaksi pajaa!