Näyttelyt

LUE MINUT

Oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle
23.4.–5.6.2022
Valvegalleria
Vapaa pääsy

Avoinna kaikille
ma–pe klo 15.30–20 ja la–su klo 10–20
toukokuussa ryhmille myös ma–pe klo 9–15.30
lisätietoa Työpajat ryhmille -sivulla

Lue minut -näyttely on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat, pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan – minne vaan. Näyttelymaailma inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla. Se on itse kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan.

Näyttelyn ihmeellinen käsikirjasto, kirjakello ja tarinalaatikot kutsuvat keksimään ja kuuntelemaan kirjojen ja tarinoiden äärellä. Lue minut -näyttelyssä pääsee myös lepäämään kirjapatjalla, seilaamaan ja haaksirikkoutumaan ja avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista äänimaailman lomassa.

Elämyksellinen näyttelymaailma perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen.

Näyttelyyn kuuluu myös erillinen pedagoginen materiaali, jossa on ideoita myös jatkotehtäviin koulussa tai kotona. 

Visuaalisen suunnittelijan Sanna Pelliccionin ja Lastenkulttuurikeskus Pessin lisäksi näyttelyssä on useita yhteistyötahoja, kuten Tampereen lastenkulttuurikeskus Rulla, Lumotut sanat, Vantaan sanataidekoulu ja Stadian ammattiopisto.


 

SUOMEN SUPERNAISIA

Sanna Pelliccionin kuvitusnäyttely 
23.4.–5.6.2022 
Kahvila H20 Konstila 
Avoinna kulttuuritalo Valveen aukioloaikojen mukaisesti 
Vapaa pääsy 

 

Suomen supernaisia kohdistaa valokeilan mahtaviin, suomalaisiin uranuurtajanaisiin kirjailija Minna Canthista runonlaulaja Larin Paraskeen. Näyttely perustuu Leena Virtasen ja Sanna Pelliccionin viisiosaiseen kirjasarjaan, ja siellä voi törmätä Minnan ja Parasken lisäksi runoilija Eeva Kilpeen, taiteilija Ellen Thesleffiin ja kirjailija Fredrika Runebergiin. 
Tervetuloa kahville ja juttelemaan, kutsuvat Suomen supernaiset! 

Näyttelyssä voit jättää myös oman ehdotuksesi suomalaisesta supernaisesta. Onko se mummosi, opettajasi tai ystäväsi, vai kuka?  


 

Enni ja Nanna: Tänään minulla on… -näyttely                                      

Sarjakuvanäyttely

23.4.-2.6.2022
Sarjakuvagalleria!
Avoinna kulttuuritalo Valveen aukioloaikojen mukaisesti
Vapaa pääsy

Heips!

Täällä Enni ja Nanna, kaksi 17-vuotiasta sarjakuvien piirtäjää Oulun taidekoulusta. Pidämme näyttelyn Sarjakuvagalleria!ssa. Olemme kumpikin tykänneet piirtelemisestä ja sarjakuvien tekemisestä jo aivan pienestä pitäen, minkä vuoksi olemmekin erittäin innoissamme tästä meidän ihka omasta Tänään minulla on… -näyttelystämme!

Tänään minulla on… on täynnä teoksia, jotka poikkeavat jokainen hieman toisistaan tunnelmiltaan, hahmoiltaan ja teemoiltaan. Niiden tekemiseen tarvittava energia on saatu meitä ympäröivistä hauskoista ja mielenkiintoisista ihmisistä – sekä käden ulottuvilla olevista herkullisista kekseistä.

Nauttikaa! (Sarjiksista, ja no miksei kekseistäkin.)