Sanakarnevaali

SANAKARNEVAALI

Koko perheen taidelauantai 
La 22.4. klo 15–17 
Valvegalleria ja kahvila Valveen Paljetti 
Vapaa pääsy
 

 
Tervetuloa viettämään lauantai-iltapäivää suurenmoiseen Sanakarnevaaliin! 
 
Karnevaalipäivänä kulttuuritalo Valve tulvii taidetta: Juhlahumussa voi kohdata Lumottujen sanojen vuoden kuvittaja Emmi Jormalaisen, jonka kuvat luovat tunnelmaa kahvilan seinillä. Festarin luontoteemaan kuljettaa Valvegalleriassa avautuva Ystävä joella näyttely ja nukketeatteriteos, jonka monitaiteinen tekijätiimi on Sanakarnevaalin kunniavieraina. Tarjolla on pistäytymispajoja, joissa jokainen saa tehdä taidetta ihan itse. Paikalla on myös Oulun kaupunginkirjaston pop up! Nappaa siis kirjastokortti mukaan. 
 
Festivaalin oma kirjakauppa Kirjava on avoinna koko tapahtuman ajan

 

 


 

 

KIRJOITTAVAT KEPPINUKET

Keppinuket esiintyvät, leikkivät ja kertovat tarinoita. Emmi Jormalaisen kuvituksista syntyy keppinukkeja, jotka osaavat myös kirjoittaa! Kiinnitä valitsemasi hahmo kynään ja tarina voi alkaa.

 

 

AARTEITA JOELTA 

Reetta Niemelän ja Karoliina Pertamon kirjassa Ystävä joella annetaan lahjaksi auringon lämmittämiä pyöreitä punaisia kiviä. Maalaa kuvia ja sanoja jokivarren sileisiin kiviin. Kauniin kiven voi lahjoittaa ystävälle tai pitää omana aarteena.

 

SEIKKAILIJOIDEN SAARIKARTASTO 

Seikkailijoiden saarikartastoon ilmestyy uusia saaria sitä mukaa, kun ne löydetään. Inspiroidu Emmi Jormalaisen lumoavasta kirjasta Atlas Part 1: Islands ja tee löytöretki saaristoon kuvittamalla ja kirjoittamalla. Lisää ikioma saaresi yhteiseen atlakseen. 

 

KIMALAISEN POSTITOIMISTO 

Kirjoita terveiset, runo tai piirrä kuva kirjepaperille ja taittele kirje pieneen kuoreen. Kimalaisen postitoimistossa voit postittaa ihka oikeita kirjeitä, jotka Reetta Niemelän ja Karoliina Pertamon Kimalaisen postitoimisto -kirjasta tuttu pöristelevä posteljooni lennättää vastaanottajalle tuota pikaa.