Työpajat ryhmille

Tervetuloa kevätretkelle Unikudelmiin!
10.5.–4.6.2021

Lumotut sanat tarjoaa Unikudelmissa kulttuuritalo Valveella 10.5.–4.6. maksuttomia sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille. Työpajat ja opastukset järjestetään yhdelle ryhmälle kerrallaan ja kunkin ryhmän välissä on puolen tunnin vaihtoväli. Ryhmän maksimikoko on n. 30 henkeä.

Pajoihin ja työpajoihin voi ilmoittautua ke 21.4. alkaen.

Kunkin työpajan kesto on noin 45 minuuttia. Varauskalenteriin täytetään tiedot osallistujista, ja Valveen sanataidekoulun opettajat räätälöivät sisällöt kullekin ryhmälle sopiviksi. Myös erityisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita!

Lisätietoja: Anna Anttonen (p. 044 703 7541) ja Kati Inkala (p. 044 703 7543) / etunimi.sukunimi@ouka.fi


Matka Unikudelmiin voi alkaa vaikka heti! Tutustu näyttelyn kirjoihin ja niihin liittyviin sanataidetehtäviin Unikudelmien omilla sivuilla >>


 

Unikudelmia -näyttelyn työpajat

 

Ota unenpäästä kiinni!

Tarinamatka varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ryhmille

On jälleen ilta ja aika mennä nukkumaan. Mutta entä kun uni ei tulekaan ja seinästä kuuluu outoa rapinaa? Elli odottaa unta ja miettii unenpäätä. Mikä unenpää oikein on? Onko se lankaa, ja miten siitä voi saada kiinni? Mila Teräksen ja Karoliina Pertamon hurmaavaan kuvakirjaan Elli ja unenpää perustuva tarinatuokio käynnistää matkan elämykselliseen taidemaailmaan. Tarinatuokion jälkeen tutustutaan myös muihin Unikudelmien kertomuksiin ja kurkistetaan niin hyvien unien Haaverantaan kuin ihmeelliseen Unien kirjastoon.


Unimatkoja ja haaverannan salaisuuksia

Näyttelyretki varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille

Näyttelyretki alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta Uppiksen talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen unien kirjastoon. Retken aikana löydetään niin Unineidon rukki, merkillinen Hulihopperi kuin kuorsaavan kuninkaan kultainen avain!


Tähtisumuja ja toisia maailmoja

Opastettu kierros yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Matka Unikudelmiin alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta Uppiksen talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on Unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen Unien kirjastoon. Aaverannan painajaisista jokainen voi etsiä omasta mielestään kaikkein kauheimman. Opastetulla kierroksella kuullaan kertomuksia suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista sekä tutustutaan Unikudelmien nykytaideteoksiin, jotka kietoutuvat osaksi näyttelyn kokonaistarinaa.


Kokeile sanoja, kirjoita unia

Sanataidepaja alakoulun 4.–6. luokille, yläkoululaisille sekä toisen asteen opiskelijoille

Tutki, etsi, löydä ja jatka unien kiintoisaa kudelmaa kirjoittamalla itse. Sanataidepajassa Unikudelmien elämyksellinen taidemaailma luo innostavan ympäristön omien tekstien kirjoittamiselle. Pajan aluksi tutustutaan lyhyesti näyttelyyn, minkä jälkeen innostutaan, keksitään ja kirjoitetaan itse.