Työpajat ryhmille

TERVETULOA KEVÄTRETKELLE IHMEELLISEEN KIRJAMAAILMAAN! 

Lumotut sanat tarjoaa Lue minut -näyttelyssä kulttuuritalo Valveella 9.5.–3.6.2022 maksuttomia sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille. Myös kaikenlaiset muut porukat ovat tervetulleita! 

Kunkin työpajan kesto on n. 45 minuuttia, ja niihin osallistutaan yksi opetusryhmä kerrallaan. Varauskalenteriin täytetään tiedot osallistujista, ja sanataidekoulun opettajat räätälöivät sisällöt kullekin porukalle sopiviksi. Myös erityisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita.


 

ONNI-POJAN MATKASSA
Tarinamatka varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ryhmille

Helmikuu on harmaa ja Onnin äitiä väsyttää. Tarvitaan vihersmoothie ja selkään piirretty jättiläiskukka! Pian koko perhe on puutarhainnostuksen vallassa: ämpäreihin, purkkeihin ja laatikoihin istutetaan niin perunoita, basilikaa kuin voikukkiakin. Kesän kuluessa kodin parvekkeelle kasvaa kokonainen viidakko.  
 
Matkan aluksi kuullaan ja nähdään Sanna Pelliccionin värikkääseen kuvakirjaan Onni-poika ja parvekeviidakko perustuva tarinatuokio. Sen jälkeen seikkaillaan yhdessä ihmeellisessä Lue minut -näyttelyssä.

SANASALAISUUKSIA TARINOIDEN AALLOILLA
Näyttelyretki varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille

Lepää kirjapatjalla, kurkkaa jättikirjan sisään, seilaa ja haaksirikkoudu tarinoiden aalloilla, avaa salaisuuksien kaappi ja tulkitse alati muuntuvaa kirjakelloa.

Lue minut on kuin jättimäinen kirja itse! Toiminnallisella näyttelyretkellä sukelletaan värikkääseen ja salaperäiseen kirjamaailmaan, joka viihdyttää, ihmetyttää ja innostaa.

OODI KIRJOILLE
Opastettu kierros yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Lue minut on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat, pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan – tai ihan minne vaan. Opastetulla kierroksella voi kellua kirjamerellä ja kulkea monia polkuja Sanna Pelliccionin hurmaavan taidemaailman suuriin ja pieniin yksityiskohtiin.

AVAA KIRJAN OVI
Sanataidepaja alakoulun 4.–6. luokille, yläkoululaisille sekä toisen asteen opiskelijoille

Avaa kirjan ovi, etsi säkillinen sanoja, pötkötä niityllä ja sukella äänimaisemaan! Sanataidepajassa etsitään, keksitään ja kirjoitetaan inspiroivassa Lue minut -näyttelyssä.