Unikudelmia-näyttely

Kuva Unikudelmia-näyttelystäUNIKUDELMIA
Näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista
3.5. – 6.6.2021
Valvegalleria

Unikudelmia on 1.6.–6.6. avoinna yleisölle ma–pe klo 16–20 ja la–su klo 10–20.

Arkipäivisin klo 8.45–16 Unikudelmissa järjestetään maksuttomia sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Työpajat ryhmille -sivulla >>

Nukahtaisitko mieluummin huijarisänkykauppiaan antiikkisänkyyn vai Uppiksen talviunipesään? Onko unessasi turvallista, vai istuuko rintasi päällä painaja? Onneksi uniin ei tarvitse uskaltaa yksin, vaan sinne on monta saattelijaa: lämpöisiin talviuniin johdattaa Unenkuiskaaja hohtavine viittoineen, päivätorkkuja tarjoilee Nunnun haukotushuiska ja unien avaruuksiin voi kulkea nukkumatti Kerkkosen luutakopterilla.

Unikudelmia on näyttely yöllä ja päivällä kiinni saaduista unista ja unelmista. Se on moniaistinen taideseikkailu, joka rakentuu kotimaisen kirjallisuuden klassikoiden ja upeiden uutuuksien ympärille. Näyttely kuljettaa kävijänsä valvemaailmasta unenrajalle, josta löytyy lukuisia portteja kohti unien outoja, kauniita ja kauheita maailmoja. Esillä on mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, jotka kietoutuvat mukaan Unikudelmien kokonaistarinaan.

Lumottujen sanojen vuoden 2017 suurtuotanto piipahtaa kiertueeltaan Ouluun. Kotiinpaluun kunniaksi Unikudelmia uudistuu: näyttelymaailmaan rantautuu uusia kirjoja ja taideteoksia. Nyt Unikudelmia kertoo yhteensä 36 suomalaisen kirjan tarinoita. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottelee yli 70 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: kuvakirjoja, sarjakuvaa, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietoa.

Kuvat: Juuso Haarala