Vuoden kuvittaja

 

SILJA-MARIA WIHERSAARI

Festivaalin vuoden kuvittaja 2024

 

Silja-Maria Wihersaari Kuva: Otto Virtanen

“Kuvissani toistuvat usein samat teemat: yö- ja iltamaisemat, yksinolo, kukat ja satuhahmot. Yön salaperäisyys kiehtoo minua loputtomasti, ja usein huomaan luovani kuvia, joissa tunnelma kutsuu rauhoittumaan ja lepäämään. Kukat kukkivat kuvissa, keramiikassa ja kuoseissani runsaina ja värikkäinä, se lienee perintöä puutarhurivanhemmiltani.“

Silja-Maria Wihersaari on Hämeenlinnassa asuva oululaislähtöinen kuvittaja ja kuosisuunnittelija. Hän on kuvittanut yli 20 lasten- ja nuortenkirjaa eri kustantamoille. Alkuvuodesta 2024 Wihersaaren kuvittama ja Taru Viinikaisen kirjoittama Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko voitti lastenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinnon.

Silja-Marian unenomaiset maisema- ja kukkakuvat syntyvät useimmiten akvarelleilla ja guasseilla, ja kirjankuvituksia ja hahmoja hän työstää digitaalisesti käsintehtyä jäljitellen. Kuvitusten ydinelementtejä ovat satu ja leikki. Värien kanssa ei nuukailla – niillä juhlitaan!

 

UNELMASAARI
Silja-Maria Wihersaaren kuvituksia ja keramiikkaa

20.4.–2.6.
kahvila Valveen Paljetti
Avoinna kulttuuritalo Valveen aukiolojen mukaisesti
Vapaa pääsy

Öisiä seikkailuja, piiskuhäntiä, salaperäisiä kukkia ja kukkivia satuja… 

Unelmasaari esittelee Silja-Maria Wihersaaren tuotantoa laajasti eri kirjojen kuvituksista ja henkilökohtaisista teoksista keramiikkaan. Esillä on kuvitusoriginaaleja ja vedoksia vuosien varrelta. Mukana on myös uusia ja aiemmin julkaisemattomia teoksia.