Sanataidesunnuntait

SANATAIDESUNNUNTAIT UNIKUDELMIA NÄYTTELYSSÄ
23.4., 7.5., 14.5., 21.5., 28.5., 4.6. ja 11.6.
klo 15
Kesto: tarinatuokio n. 20 min,
opastettu kierros n. 25 min
Valvegalleria
Vapaa pääsy, sopii kaikenikäisille

Sanataideviikoilla sunnuntait ovat juhlapäiviä, jolloin Unikudelmia-näyttelyssä on tarjolla Oili Tannisen rakastettuun Nunnu-kirjaan perustuva tarinatuokio sekä opastettu näyttelykierros. Avoinna on myös pop up -kirjakauppa Kirjava, josta voi hankkia sanataideviikkojen teemakirjallisuutta kotiin.

NUNNU

TARINATUOKIO UNIKUDELMIA-NÄYTTELYSSÄ
klo 15
Kesto: n. 20 min

Nunnu nukuttaa, Hoppu herättää ja Möksö möksöttää. He ovat tärkeitä ja kiireisiä henkilöitä, sillä kaikki haluavat joskus nukkua, herätä ja möksöttää. Ja kiire heillä on tänäänkin, sillä Nunnu on unohtanut professori Prillin päivänokoset. Matkalle kohti Prillin torkkuja mahtuu niin kadonnut haukotushuiska, ystävällisiä Hepsunkepsuja kuin huima hulihopperilentokin. Tarinatuokio perustuu Oili Tannisen iki-ihanaan klassikkokirjaan Nunnu.

 

OPASTETTU KIERROS

UNIKUDELMIA-NÄYTTELYSSÄ
klo 15.20
Kesto: n. 25 min

Tervetuloa unien maailmaan! Opastettu kierros alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta Uppiksen talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen unien kirjastoon. Aaverannan painajaisista jokainen voi etsiä omasta mielestä kaikkein kauheimman. Onneksi painajaisen voi kesyttää, jos tietää oikean tuutulaulun. Lopuksi Tähtisumu kuljettaa näyttelyvieraat takaisin valvemaailmaan. Siellä Nukkumatin veli, Valve-Ville, on jo valmiina herättämään nukkujia uuteen päivään. Tule kuulemaan tarinoita suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista sekä tutustumaan näyttelyn mielenkiintoisiin nykytaideteoksiin, jotka kietoutuvat osaksi näyttelyn kokonaistarinaa.