Runo-olohuone

Elämyksellinen näyttely Kirsi Kunnaksen runoista ja runojen kuvituksista 
20.4.–2.6.
Valvegalleria 
Vapaa pääsy

Tarkat aukioloajat löytyvät TÄÄLTÄ.

Runo-olohuone juhlistaa rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Elämyksellisessä näyttelyssä saa olla, lukea, kuunnella, katsella, etsiä, keksiä, kirjoittaa ja leikkiä runoja.

Kunnaksen runot hehkuvat näyttelyssä kahden lumoavan nykykuvittajan tulkitsemina: esillä on Jani Ikosen kuvia juhlakirjasta Haitulan taikahattu (2024) sekä Silja-Maria Wihersaaren kuvia Tiitiäisen metsästä (2020). Runo-olohuoneessa näkyy myös festivaalin oman kuvataiteilijan, Tiina Paason, kädenjälki.

Yksi Oulun Runo-olohuoneen erikoisuuksista on Pentin salonki: Oululaisen elokuvakriitikon Pentti Kejosen intohimo on runous ja hänellä on ehkä maamme laajin yksityinen runokirjojen kokoelma.  Siitä näyttelyssämme on esillä valikoima maailmankirjallisuuden lyriikkaa antiikista nykypäivään.

Viikoilla 19–22 näyttelyssä järjestetään maksuttomia työpajoja ja opastuksia ryhmille.

Kuvat: Jani Ikonen

Kirsi Kunnas 100 -juhlavuotta koordinoi Lasten runovallankumous: vuoden 2024 suuri lastenkulttuurihanke. Runo-olohuone on juhlavuoden yhteistyöprojekti, jonka myötä omanlaisiaan runokeitaita putkahtaa eri puolille Suomea. Kaikille niille yhteistä ovat Kunnaksen runot ja Jani Ikosen kuvitukset.