Avajaiset: Sanakarnevaali

SANAKARNEVAALI
la 25.4. klo 15–17
Valvegalleria ja kahvila Konst o. Deli
Vapaa pääsy

Ilmapalloja

Tervetuloa suurenmoiseen Sanakarnevaaliin! Juhlahumussa kohdataan Lumottujen sanojen vuoden 2020 kuvittaja Jenny Lucander sekä kirjailija Sanna Tahvanainen. Kahvila Konst o. Delin seiniä koristaa Jennyn kuvitusnäyttely Kuvat kertovat, ja Valvegalleriassa Unikudelmia kutsuu kävijänsä uskomattomalle retkelle uniin. Talo on täynnä pistäytymispajoja, joissa jokainen saa tehdä taidetta ihan itse! Avoinna ovat myös festivaalin oma kirjakauppa Kirjava sekä Oulun kaupunginkirjaston pop up – nappaa siis mukaasi kirjastokortti!


POP UP -PAJAT

Sanakarnevaalin pistäytymispajoissa voit muun muassa onkia purkista sanoja, joista syntyy runo, askarrella vanhoista kirjoista täydellisiä kirjanmerkkejä tai lahjakääröjä, keksiä ja kerätä yhdessä u-alkuisia sanoja sekä etsiä unenkehrääjää – tulethan mukaan!


Sanakarnevaalipäivänä kulttuuritalo Valveella vietetään myös Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalia

Lisätietoa esityksistä Teatterifestivaalin sivuilta >

Teatterifestivaalin logo

MINUN NÄKÖISENI DINOSAURUS

Yli 6-vuotiaille
La 25.4. klo 11 (kesto 65 min)
Liput 7,5 €

Tarina dinosauruksista, jotka kulkevat kohti vaihtoehtoista maailmaa. Ne valitsevat oman tiensä sen sijaan että tepastelisivat jompaakumpaa niistä valmiiksi tallatuista poluista, joilla kasvetaan tytöistä ja pojista tädeiksi ja sediksi.

 

HERRA HUU

Yli 3-vuotiaille
La 25.4. klo 13 (kesto 35 min)
Liput 7,5 €

Herra Huu kertoo tarinan kummituksesta, joka joutuu vastoin tahtoaan pelottelun polulle. Esityksessä käsitellään lämminhenkisesti pelkoja ja etsitään rohkeuden siementä.

 

CHEVALIER – RACE HORSE COMPANY

Yli 4-vuotiaille
La 25.4. Klo 14 ja klo 17 (kesto 40 min)
Valvesali
Liput 15/13 €

Chevalier on Kalle Lehdon nykysirkussoolo, jonka ideat on poimittu perinteisestä hevossirkuksesta. Nyt lavalla laukkaavat keppihevoset! Luvassa akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa break-tanssijan liikekielellä ja huumorilla höystettynä.

 

TÄT-TÄT-TÄÄ, SANOI PRINSESSOISTA RUUSUISIMMAN POLKUPYÖRÄ

Yli 3-vuotialle
La 25.4. klo 16 (kesto 30 min)
Valvenäyttämö
Liput 7,5 €

Prinsessa Ruusuisin ei nuku sataa vuotta, ei edes yhtä vuotta, vaan taistelee noitien, peikkojen ja lohikäärmeiden kanssa sekä löytää itse itselleen prinssin. Tät-Tät-Tää on toiminnallisen hauska itsepäisyysnäytelmä.

 

SATU K

Yli 6-vuotiaille
La 25.4. klo 18 (kesto 50 min)
Valvenäyttämö
Liput 7,5 €

Satu K on näytelmä vaikeista eroista ja suruista, eron jälkeisistä haasteista ja niistä selviämisestä. Se on myös näytelmä ilosta, ystävyydestä, luottamuksesta ja välittämisestä. Teos pohjautuu oululaisen sanataiteilija Timo Harjun Satu kameleontille -kirjaan.