Elokuvat

FESTIVAALIN ELOKUVAT 

Lumotut sanat tarjoaa sympaattisen kattauksen kirjallisuuslähtöisiä elokuvia yhdessä Valveen elokuvakoulun ja Oulun elokuvakeskuksen kanssa. Elokuvat ovat maksuttomia ja niihin voi hakea vapaalipun Valveen lippumyymälästä 13.4. alkaen. Tervetuloa viihtymään Elokuvateatteri Studioon!

 


 

PIKKU NAISIA                                                                                       
su 24.4. klo 12.30 
Kesto: 135 min (suom. tekstitys)    

Ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwigin elokuva Pikku naisia (2019) pohjautuu samannimisen kirjan ohella myös kirjailija Louisa May Alcottin muihin teoksiin. Marchin sisarusten rakastettu tarina, jossa neljä nuorta naista ovat päättäneet elää elämäänsä omilla ehdoillaan, on aina vain sekä ajaton että ajankohtainen.

 


 

RISTO REIPAS JA NALLE PUH                                                                                                                             
su 29.5. klo 13 
Kesto: 104 min (suomeksi puhuttu) 
  

Lämminhenkisessä Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuvassa (2018) nähdään sekä oikeita näyttelijöitä että veikeää animaatiota. Elokuva kertoo aikuiseksi varttuneesta pojasta, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä eläväisten pehmoeläinystäviensä kanssa. Nyt lapsuuden ystävät haluavat matkustaa meidän maailmaamme ja auttaa aikuista Risto Reipasta palauttamaan takaisin se lempeä ja leikkisä pikku poika, joka hänen sisällään yhä asuu.

 


 

JALI JA SUKLAATEHDAS                                                                                     
su 5.6. klo 13.00 
Kesto: 116 min (suomeksi puhuttu) 
 
 
 
Timo Burtonin ohjaama Jali ja suklaatehdas (2005) perustuu Roald Dahlin samannimiseen rakastettuun klassikkokirjaan. Tarina kertoo erikoisesta suklaatehtailijasta nimeltä Villi Vonkka sekä hyväsydämisestä pojasta nimeltä Jali, joka voittaa viiden muun onnekkaan lapsen kanssa arpajaisissa vierailun legendaariseen, outoon ja ihmeelliseen Vonkan suklaatehtaaseen. Mitä kaikkea suklaatehtailijan erikoisesta maailmasta löytyykään?