Sanataidesunnuntait

Sanataideviikoilla sunnuntait ovat juhlapäiviä!

Jokaisena festivaalisunnuntaina tarjolla on elämyksellistä ohjelmaa Unikudelmia-näyttelyssä – poimi suosikkisi ja tule mukaan! Ohjelma on maksutonta ja kaikille avointa.

Sunnuntaisin on avoinna myös pop up -kirjakauppa Kirjava, josta voi hankkia sanataideviikkojen teemakirjallisuutta ikiomaksi.

ELLI JA UNENPÄÄ

Tarinatuokio Unikudelmia-näyttelyssä

Su 26.4., 10.5. ja 31.5. klo 15
(kesto noin 15 min)

On jälleen ilta ja aika mennä nukkumaan. Mutta entäpä kun uni ei tulekaan ja seinästä kuuluu outoa rapinaa? Elli odottaa unta ja miettii unenpäätä. Tänään unenpää on karannut ja kummalliset varjot kasvavat nurkissa. Mikä unenpää oikein on? Onko se lankaa? Miten siitä voi saada kiinni? Ellin tarina kuljettaa kuulijansa aina kuun suuriin saleihin ja unieläinten puutarhaan saakka. Tarinatuokio perustuu Mila Teräksen ja Karoliina Pertamon hurmaavaan kuvakirjaan.

OTA UNENPÄÄSTÄ KIINNI!

Sanataiteellinen käsityöpaja Unikudelmia-näyttelyssä

Su 26.4. ja 31.5. klo 15.15
(kesto noin 45 min)

Tule kehräämään itsellesi unenpäitä valmiiksi illan nukkumaanmenoa varten. Voit ottaa valmiit unenpäät mukaasi tai kiinnittää ne yhteiseen Hyvien unien toiveet -teokseen, jota rakennetaan koko Lumotut sanat -festivaalin ajan. Taiteilija Helena Kaikkosen ohjaamassa työpajassa voi kokeilla rukkia ja kehrätä värttinällä tai omilla käsillä villaisia unenpäitä tai jopa kokonaisia pieniä unilankakeriä. Työpajaan voi osallistua koko perhe ja kaikki yli 4-vuotiaat.

TÄHTISUMUA JA TOISIA MAAILMOJA

Opastettu kierros Unikudelmia-näyttelyssä

Su 3.5., 17.5., 24.5. ja 7.6. klo 15
(kesto noin 45 min)

Tervetuloa uniin! Opastettu kierros alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta Uppiksen talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen unien kirjastoon. Aaverannan painajaisista jokainen voi etsiä omasta mielestään kaikkein kauheimman. Onneksi painajaisen voi kesyttää, jos tietää oikean tuutulaulun. Tule kuulemaan tarinoita suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista sekä tutustumaan mielenkiintoisiin nykytaideteoksiin, jotka kietoutuvat osaksi näyttelyn kokonaistarinaa.

ORIGAMILINNUN MUISTOJA JA UNELMIA

Sanataiteellinen käsityöpaja Unikudelmia-näyttelyssä

Su 7.6. klo 15.45
(kesto noin 30 min)

Lumotut sanat -festivaalin päätöspäivänä muistellaan menneitä ja uneksitaan tulevasta! Tule ja taittele oma origamilintu, jonka siipien suojiin voit kirjoittaa muistoja ja unelmia. Työpajaa ohjaa taiteilija Helena Kaikkonen, jonka lintuaiheinen Muistan sinua -teos on osa Unikudelmia-näyttelyä. Teos on saanut innoituksensa Elina Rouhiaisen romaanista Muistojenlukija.