Lue minut

LUE MINUT
Oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle
23.4.–5.6.2022
Valvegalleria
Vapaa pääsy

Avoinna kaikille
ma–pe klo 15.30–20 ja la–su klo 10–20
toukokuussa ryhmille myös ma–pe klo 9–15.30
ryhmävaraukset 13.4. alkaen osoitteessa www.lumotutsanat.fi

Lue minut -näyttely on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat, pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan – minne vaan. Näyttelymaailma inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla. Se on itse kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan.

Näyttelyn ihmeellinen käsikirjasto, kirjakello ja tarinalaatikot kutsuvat keksimään ja kuuntelemaan kirjojen ja tarinoiden äärellä. Lue minut -näyttelyssä pääsee myös lepäämään kirjapatjalla, seilaamaan ja haaksirikkoutumaan ja avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista äänimaailman lomassa.

Elämyksellinen näyttelymaailma perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen.

Näyttelyyn kuuluu myös erillinen pedagoginen materiaali, jossa on ideoita myös jatkotehtäviin koulussa tai kotona. 

Visuaalisen suunnittelijan Sanna Pelliccionin ja Lastenkulttuurikeskus Pessin lisäksi näyttelyssä on useita yhteistyötahoja, kuten Tampereen lastenkulttuurikeskus Rulla, Lumotut sanat, Vantaan sanataidekoulu ja Stadian ammattiopisto.

Viikoilla 19–22 sanataideviikot tarjoaa näyttelyssä maksutonta ohjelmaa päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille, oppilaitoksille ja kaikille muillekin ryhmille.