Satu kameleontille

Sukella satuun ja teatterin lumoon ValveLivessä! Akseli Klonkin Syömäriote näytelmästä Satu K sekä Timo Harjun kirjailijatapaaminen Kun sanat loppuvat, kirjoita satu saivat ensiesityksensä torstaina 7. toukokuuta. Molemmat ovat katsottavissa vuoden 2020 loppuun saakka.

Ohjelma sopii niin lapsiperheille, alakoululaisille kuin kaikille muillekin sanataiteen ystäville.

ValveLiven sivuille pääset tästä linkistä.

Syömäri – ote näytelmästä Satu K

Akseli Klonkin Satu K on näytelmä vaikeista eroista ja suruista, eron jälkeisistä haasteista ja niistä selviämisestä. Se on myös näytelmä ilosta, ystävyydestä, luottamuksesta ja välittämisestä. Teos pohjautuu oululaisen sanataiteilija Timo Harjun Satu kameleontille ja muita satuja sinulle -kirjaan.

Näytelmä koostuu kolmesta eri tarinasta, ja se tarjoaa kaikenikäisille katsojilleen tuen, lohdun, naurun ja valon muodostaman lämpimän viltin. Monitasoinen teos puhuttelee myös aikuisia, joiden täytyy olla rohkeita, vaikka oikeasti kaipaisivat vain lohtua.

ValveLivessä nähdään näytelmän kolmesta tarinasta yksi: Syömäri.

Dramatisointi: Janne Kuustie
Ohjaus: Anu Enqvist
Rooleissa: Sirpa Grip ja Markus Kaarto
Musiikki: Tuuli Jartti
Puvustus, lavastus, nuket: Heidi Kesti

 

Esitystä suositellaan 6–106-vuotiaille.
Kesto:  n. 17 min.

Linkki esitykseen >>

Kun sanat loppuvat, kirjoita satu

Timo Harjun kirjailijatapaaminen

Taitelijatapaamisessa kirjailija Timo Harju kertoo Satu Kameleontille ja muita satuja sinulle -kirjan kirjoitusprosessista. Kirjan julkaisi Ensi- ja turvakotien liitto vuonna 2017. Erityisesti Timo kertoo kirjaan sisältyvästä Syömäri-sadusta. Miksi Syömäri tahtoo syödä postilaatikoita ja seiniä? Mikä Timoa jännitti ja nauratti satua kirjoittaessa? Miten sadun lapset oikeastaan suojautuvat Syömäriltä? Mikä satujen kirjoittamisessa on parasta?

Kirjailijatapaamista suositellaan 6–106-vuotiaille.
Kesto: n. 10 min.

Linkki kirjailijatapaamiseen >>

Satuja pahoihin paikkoihin

Sanoja-blogissa kirjailija Timo Harju avaa Satu kameleontille ja muita satuja -kirjan syntyprosessia. Timon kirjoittama ja Nina Haikon kuvittama kirja on tehty Ensi- ja turvakotien liiton tilaustyönä. Satukirja on syntynyt erityisesti eron jälkeistä vainoa kokeneiden lasten auttamiseksi.

Linkki Sanoja-blogiin >>