Kieku innostaa lukemaan -seminaari

KIEKU INNOSTAA LUKEMAAN!
Seminaari
Ti 4.5. klo 13–15.30
ValveLive

 

Asiantuntijaseminaari kaikille kirjoista, kirjailijantyöstä sekä sanataide- ja kirjallisuuskasvatuksesta kiinnostuneille

Esiintyjinä KIEKU-kirjailijat Tiina Konttila, Heidi Silvan, Mikko Koiranen ja Lauri Ahtinen, sanataidekasvattajat Teija Mursula, Anna Anttonen ja Kati Inkala sekä lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz ja kulttuuriyhdysopettaja Satu Jehkonen.

Maksuton seminaari striimataan suorana ValveLiven Youtube-kanavalla. Suoran lähetyksen yleisö voi lähettää seminaaripuhujille kysymyksiä ja kommentteja puhelinnumeroon 040 185 9868 (Whatsapp tai tekstiviesti).

Kieku-seminaarin voi katsoa myös tallenteena tiistaihin 11.5. klo 12.59 saakka. Lumotut sanat järjestää seminaarin yhteistyössä Valveen elokuvakoulun sekä Oulun kirjailijaseuran kanssa.


Kieku innostaa lukemaan! -seminaari

Kuinka saada lapset ja nuoret tarttumaan kirjoihin? Miten kirjailijavierailu järjestetään? Miten kirjallisuuskasvatuksesta tehdään elämyksellistä? Mitä sanataidekasvattaja voi tuoda koulutunnille? Kuinka kirjailijavierailun voi sitoa osaksi muuta kirjallisuuden- ja kirjoittamisenopetusta?

Oulun lastenkulttuurikeskus ja koulukirjasto ovat jo toistakymmentä vuotta järjestäneet oululaisille kouluille elämyksellisiä kirjailija- ja kuvittajavierailukokonaisuuksia. KIEKUSSA kirjat heräävät eloon jo ennen taiteilijan vierailua ja innostavat monitaiteiseen meininkiin myös vierailun jälkeen. Lukuvuonna 2020–2021 Kiekuun on päässyt mukaan jopa 40 oululaista koululuokkaa. Laajan toteutuksen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskuksen antama rahoitus, jonka lastenkulttuurikeskus sai yhdessä Oulun kirjailijaseuran kanssa.

Seminaarin ohjelma

klo 12.45–13 Linjat avataan!

klo 13–13.05 Tervetulosanat
Lumotut sanat -festivaalin taiteellinen johtaja, sanataideopettaja Anna Anttonen

klo 13.05–13.40 Ajatuksia kirjallisuuskasvatuksesta
Sanataidekasvattaja ja opettajankouluttaja Teija Mursula

TAUKO 10 min

klo 13.50–14.35 Kirjailijana koulussa -paneelikeskustelu
Keskustelemassa lukuvuoden 2021 KIEKU-kirjailijat Tiina Konttila, Heidi Silvan, Mikko Koiranen ja Lauri Ahtinen. Paneelin kapellimestarina sanataidekasvattaja Teija Mursula.

TAUKO 10 min

klo 14.45–15.10 Kohtaamisia kulttuuripolulla – kulttuuriopetussuunnitelma takaa tasa-arvoiset mahdollisuudet kokea taidetta ja kulttuuria
Oulun lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetz ja kulttuuriyhdysopettaja Satu Jehkonen

klo 15.15–15.25 KISAMA – Kirjallisuuslähtöisen sanataiteen materiaalipankki verkossa
Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataiteen vastuuopettaja Kati Inkala

klo 15.30 Seminaari päättyy