Esitykset ja konsertit

KESÄOHJELMA UNIKUDELMIA-NÄYTTELYSSÄ

Nunnu
Tarinatuokio Unikudelmia-näyttelyssä

to 15.6. klo 18
ti 20.6. klo 11 ja
to 29.6. klo 18
Kesto n. 15 min

Nunnu nukuttaa, Hoppu herättää ja Möksö möksöttää. He ovat tärkeitä ja kiireisiä henkilöitä, sillä kaikki haluavat joskus nukkua, herätä ja möksöttää. Ja kiire heillä on tänäänkin, sillä Nunnu on unohtanut professori Prillin päivänokoset. Matkalle kohti Prillin torkkuja mahtuu niin kadonnut haukotushuiska, ystävällisiä Hepsunkepsuja kuin huima hulihopperilentokin. Tarinatuokio perustuu Oili Tannisen iki-ihanaan klassikkokirjaan Nunnu.

Tarinatuokion jälkeen on mahdollisuus jäädä myös pieneen näyttelyopastukseen, jonka kesto on n. 10–15 min.

 

Tähtisumua ja toisia maailmoja
Opastettu kierros Unikudelmia-näyttelyssä

ti 20.6. klo 18
ke 28.6. klo 18
ke 5.7. klo 18
ke 12.7. klo 18
Kesto n. 30 min.

Tervetuloa unien maailmaan! Matka alkaa valvemaailmasta, jossa huijarisänkykauppiaan antiikkisänky on tyhjillään mutta Uppiksen talviunipesästä kuuluu tuhinaa. Jossain on unenraja, jonka kautta pääsee suloisten unien Haaverantaan sekä ihmeelliseen unien kirjastoon. Aaverannan painajaisista jokainen voi etsiä omasta mielestään kaikkein kauheimman.

Tule kuulemaan kertomuksia suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista sekä tutustumaan näyttelyn mielenkiintoisiin nykytaideteoksiin, jotka kietoutuvat osaksi näyttelyn kokonaistarinaa.


 

ESITYKSET JA KONSERTIT (TOUKOKUUSSA)

VARJOJEN PIIRI
Konsertti
pe 5.5. klo 21 (kesto n. 75 min)
Valvesali
Liput: 10 €, Valveen lippumyymälästä

Varjojen piiri on maaliskuussa 2015 menehtyneen rap-artisti Edorfin kunniaksi esitettävä tribuuttikeikka, jossa soitetaan hänen postuumisti julkaistu albuminsa Varjojen piiri sekä hieman vanhaa tuotantoa.

Progressiivista rockia ja akustista folkia räppiin yhdistelevän levyn maailma avataan yleisön silmien eteen tanssi-, valo- ja videotaiteen saattelemana. Videot ja valot herättävät tummanpuhuvat mutta toiveikkaat lyriikat henkiin – keikalla Edorfin luoma maailma soi kaikessa loistossaan.

Muusikot ovat levyllä soittaneen yhtyeen jäseniä ja miehen uran varrelta tuttuja. Vierailevina solisteina mm. Ailu Valle, Amoc ja Talonpoika Lalli.

RIIMIKS-KONSERTTI
Soiva Siili & Runopoika Daniel
su 7.5. klo 16 (kesto 50 min)
Valvesali
Liput 9 €, Valveen lippumyymälästä

 

Otetaan kourallinen perinteisiä suomalaisia riimejä ja toinen kourallinen uudempia runojalkoja ja laitetaan säkkiin. Puhalletaan sekaan Soivan Siilin säveliä. Ravistetaan. Näin syntyy Riimiks, runopoika Daniel Helakorven ja Soivan Siilin yhteinen runolaulukonsertti.

Markus Lampela: laulu, pillit, huuliharppu
Kyösti Salmijärvi: laulu, kitara, ukulele
Daniel Helakorpi: runoilu, laulu

KATTI MATIKAISEN KIRJAMYLLY -ESITYS
yli 3-vuotiaille
su 14.5. klo 14 ja klo 16 (kesto 35 min)
Valvesali
Liput 9 €

Lukeminen on yhteistä leikkiä!

Katti Matikaisen kirjamylly on vuorovaikutteinen esitys, jossa lapsille tutut Katti Matikainen ja Nakkirakki syöttävät kirjamyllyyn uusia kotimaisia lastenkirjoja ja pyöräyttävät ilmoille kirjavinkkausta, ääneenlukua ja tarinaimprovisaatiota. Tarjolla on myös “Älä lue ääneen näin”-vinkkejä lukijoille.

RIIMIKISSAN RUNOKONSERTTI
sylivauvoille
su 21.5. klo 13 ja 14 (kesto n. 25 min)
Valvesali
Liput: vauvat 4 €, aikuiset 5 €, Valveen lippumyymälästä

Riimikissan runokonsertti on Oulu Sinfonian ja Valveen sanataidekoulun yhteinen taidetuokio vauvoille ja heidän perheilleen. Riimikissan runokonsertissa lorutellaan ja leikitään sanataideopettaja Anna Anttosen ja Kati Inkalan ohjauksessa elävän musiikin tuomissa tunnelmissa. Oulu Sinfonialta mukana ovat alttoviulisti Susanna Nietula, lyömäsoittaja Kalevi Ohenoja ja sellisti-säveltäjä Harri Österman.