Työpajat ryhmille

Lumotut sanat kutsuu sanataidematkalle!
7.5.–31.5.2019

Toukokuussa Lumottujen sanojen kuvitusnäyttelyissä järjestetään maksuttomia sanataidetyöpajoja ja näyttelyopastuksia päiväkotiryhmille, koululaisille, opiskelijoille, lasten kanssa työskenteleville, kirjallisuuden ystäville – ja ihan kaikille!

Pajoja ja opastuksia on tarjolla päivittäin 7.5.–31.5. klo 8–20. Kuhunkin pajaan mahtuu yksi opetusryhmä kerrallaan. Kun varaat pajasi pian, voit valita teille parhaiten sopivan ajan. Vinkki! Oulun kaupungin 4. luokille voi anoa maksutonta OKKO-kulttuurikyytiä näyttelyssä vierailemista varten!

Työpajoihin voi ilmoittautua ma 8.4. alkaen klo 10–14 Valveen lastenkulttuuriin: p. 050 411 8193 / riika.ruottinen(a)ouka.fi

Lisätietoja: Anna Anttonen (p. 044 703 7541) ja Kati Inkala (p. 044 703 7543) / etunimi.sukunimi@ouka.fi

 


Tutustu innostaviin kirjoihin etukäteen – valmista opetusmateriaalia netissä!

Valveen sanataidekoulu on valmistanut kevään teemakirjoihin liittyviä sanataideharjoituksia, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä (harjoitukset päivitetään verkkosivuille viikon 16 aikana). Myös näyttelyn nimikirja Minä tykkään nyt – ilosta, ujostelusta ja muista tunteista on tehtäviä pullollaan! Kirja on saatavilla kirjakaupoista ja Lumottujen sanojen pop up -kirjakauppa Kirjavasta 27.4. alkaen.


HOX: Huomaa myös lähikirjastoihin saapuva, päiväkodeille ja kouluille sopiva Kanttia kanssa -esitys ja työpaja!

 

Minä tykkään nyt -näyttelyn työpajat

 

1. Minä tykkään minusta!

Näyttelyretki yli 3-vuotiaiden päivähoitoryhmille sekä 0.–2. luokille

Tykätä voi monta kertaa. Jos rakastaa, niin voi antaa toiselle jäätelöä. Viha on suurempi ja vaarallisempi kuin Tyrannosaurus Rex. Surusta on kamalan pitkä matka kesälomaan.

Tule näyttelyretkelle tutkimaan tunteita! Etsitään yhdessä kirjavaa iloa ja voitetaan näkymättömiä pelkoja, kurkistetaan pussauskoppiin ja punnitaan sinistä surua. Näyttelyretkellä jutellaan tunteista ja tutustutaan taideteoksiin. Työpajan sisältö räätälöidään kullekin ikäryhmälle sopivaksi. Kesto n. 45 min.


2. Kirjavaa iloa ja hurjia tunnemyrskyjä

Sanataideseikkailu 3.–6. luokille

Ilon kirjava päivänvarjo kieppuu kirjojen keskellä ja viha myrskyää mustaa ja punaista.

Minä tykkään nyt -näyttelyssä sukelletaan yhdessä tunteisiin! Sanataideseikkailun aikana tutustutaan tykkäystutkijan kummalliseen työhön, kuljetaan näkymättömän pelon pesään, nyrkkeillään vihaa tiehensä ja hengaillaan ilon kirjastossa. Näyttelyn tarinat ja taideteokset heräävät eloon festivaalin omien sanataideoppaiden avulla. Kesto n. 45 min.


3. Sanatutkijan töitä ja työkaluja

Sanataidepaja alakoulun 4.–6. luokille, yläkouluun sekä opiskelijoille

Millainen on vihainen viiva? Missä ujous asuu? Miltä suru kuulostaa? Mikä sana on mustaa tai punaista? Miten tunteellisia taikarohtoja voi valmistaa?

Tutki, etsi, löydä sekä kirjoita itse! Sanataidepajassa taidenäyttely luo innostavan ympäristön omien tekstien kirjoittamiselle. Pajan aluksi tutustutaan lyhyesti näyttelyyn, minkä jälkeen innostutaan, keksitään ja kirjoitetaan itse. Pajan sisältö räätälöidään kullekin ikäryhmälle sopivaksi. Kesto n. 45 min.

Vinkki! Jos aika antaa myöten, kannattaa varata omalle ryhmälle sanataidepajan lisäksi myös sanataideseikkailu tai näyttelyopastus. Näin pääsette kuulemaan näyttelyn tarinoita laajemmin. Kokonaisuuden yhteiskesto voi olla noin 75–90 min ryhmän toiveiden mukaan.


4. Tutkimusretki tunteisiin

Opastettu kierros yläkoululaisille, opiskelijoille ja aikuisille

Tervetuloa tunteiden tutkimusretkelle Minä tykkään nyt -näyttelyyn!

Opastetulla kierroksella kuljetaan tunteesta toiseen, etsitään sanoja ja tutkitaan taideteoksia. Matkan varrella selviää kiinnostavia salaisuuksia sekä kuvittajan, kirjailijan että tykkäystutkijan ihmeellisestä työstä. Kierroksella tutustutaan näyttelyn ja kirjan tekoprosessiin, kuullaan Eppu Nuotion runoja ja tarkastellaan Liisa Kallion kuvia. Taideteosten tarinoihin johdattavat festivaalin omat sanataideoppaat. Kesto n. 45 min.