Työpajat ryhmille

LUMOTUT SANAT -FESTIVAALIN NÄYTTELYOHJELMA PÄIVÄKODEILLE, KOULUILLE JA OPPILAITOKSILLE

TERVETULOA KEVÄTRETKELLE LUMOTTUIHIN SANOIHIN!

Festivaali tarjoaa Kirsi Kunnaksen Runo-olohuoneessa kulttuuritalo Valveella 7.5.–30.5. maksuttomia runoretkiä, sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille.

Pajoihin ja opastuksiin voi ilmoittautua ti 9.4. alkaen, ja niihin osallistutaan yksi opetusryhmä kerrallaan. Sanataideopettajat räätälöivät sisällöt kullekin ryhmälle sopiviksi. Myös erityisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita!

Aloita kirjakevät! Uudet sanataidetehtävät päivittyvät KISAMA-materiaalipankkiin huhtikuun aikana www.kulttuurivalve.fi/kisama


 

TIITIÄISEN METSÄSSÄ
Runoretki varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen ryhmille

Tunnetko jo Haitulan ja hänen hattunsa? Entäpä taikuri Pii Poon? Kuinka monta metsähiittä Tiitiäisen metsästä löytyykään? Yksi, kaksi, kolme vai viisi?

Toiminnallisella runoretkellä lasketaan yhdessä metsähiisiä, kurkataan perunakattilaan ja kuunnellaan mukuloiden porinoita sekä löydetään monia runoleikkien sankareita. Retkellä viihdytään, ihmetellään ja innostutaan Kirsi Kunnaksen runoista ja tarinoista sekä kirjakuvituksista.

 

TAPAHTUI KERRAN JA YHÄ TAPAHTUU
Opastettu näyttelykierros ala- ja yläkoululaisille sekä toisen asteen opiskelijoille

…. että pihallesi kasvaa satupuu. Kun avaat oven niin silloin HUI! Juuri silloin se tapahtui.

Tervetuloa Runo-olohuoneeseen nuuhkimaan runotuoksua, maistamaan riimisanoja ja ihastumaan Jani Ikosen ja Silja-Maria Wihersaaren kuvitustaiteeseen. Kirsi Kunnaksen juhlavuoden kunniaksi syntyneessä Runo-olohuoneessa voi nauttia Kunnas-kuvituksista, availla sirkuksen umpisolmuja, levätä runometsän sammaltyynyillä ja löytää Haitulan hatun (tai pari), napin ja muutaman muun vikkelän veijarin.

Opastetulla kierroksella nautitaan runoista, kuvituksista ja näyttelyn pienistä ja suurista yksityiskohdista sekä kuullaan teoksien syntyprosessista.

NÄIN PUHUI SATEENVARJO
Sanataidepaja alakoulun 4.–6. luokille, yläkoululaisille sekä toisen asteen opiskelijoille

Kirsi Kunnaksen runot ja legendaariset runohenkilöt ruokkivat kieli- ja mielikuvitusta ja pistävät ajatukset lentämään. Sanataidepajassa päästään kokeilemaan riimirunoa ja vapaata mittaa. Samalla mietitään, kuka runossa puhuu ja saadaan selville täydellisen taikasanan kaava. Runo-olohuoneen inspiroivassa ja moniaistisessa näyttely-ympäristössä etsitään, keksitään ja kirjoitetaan.