Taiteilijavierailut

Lumottujen sanojen virtuaaliviikko tuo kirjailijoita ja kuvittajia vierailulle ValveLiveen.

Vierailuja voi seurata maksutta ValveLiven Youtube-kanavalla >>
– missä oletkin!

Kaikki tilaisuudet ovat katsottavissa viikon ajan julkaisusta.

MA 3.5. klo 18

Jenny Lucander & Sanna Tahvanainen

Lohikäärmeitä, unia ja eräs musta koira

Taiteilijavieraina festivaalin vuoden kuvittaja Jenny Lucander ja kirjailija Sanna Tahvanainen

Jenny Lucanderin ja Sanna Tahvanaisen taiteilijavierailulla sukelletaan lohikäärmeuniin sekä tutustutaan kirjailijan ja kuvittajan työhön yhdessä jutustellen. Jenny ja Sanna ovat suomenruotsalaisia taiteilijoita ja tehneet yhdessä kuvakirjat Dröm om drakar (suom. Lohikäärmeunia) ja Min svarta hund. Lohikäärmeunia on yksi Unikudelmia-näyttelyn kirjoista, ja Min svarta hund -kirjan kuvituksia on esillä festivaalin ajan Jennyn omassa kuvitusnäyttelyssä kulttuuritalo Valveen kahvilassa.

Jennyä ja Sannaa haastattelee sanataideopettaja Anna-Leena Jurkkala.

Taiteilijavierailu on ValveLiven Youtube-kanavalla katsottavissa viikon ajan julkaisusta: 10.5. klo 17.59 saakka. Tapahtuma on maksuton! Kesto n. 30 min.

KE 5.5. klo 18

Tuutikki Tolonen

Mysteerin tuntua ja merkillisiä unia

Taiteilijavieraana kirjailija Tuutikki Tolonen

Unet ja vanha kartano outoine esineineen kietoutuvat mystisellä tavalla yhteen Tuutikki Tolosen lastenromaanissa Agnes ja unien avain, joka aloittaa uuden maagisrealistisen kirjasarjan. Agnes ja unien avain on myös yksi Unikudelmia-näyttelyn tuoreimmista kirjatulokkaista. Taitelijavierailun aikana kuullaan, miten Agneksen tarina on saanut alkunsa ja nähdään sen innoittamana syntynyt uusi taideteos: vanhan radion sisään luotu hurmaava pienoismaailma on taitelija Auli Sukuvaaran käsialaa.

Tuutikkia haastattelee sanataideopettaja Ainokaisa Veteläinen.

Taiteilijavierailu on ValveLiven Youtube-kanavalla katsottavissa viikon ajan julkaisusta: 12.5. klo 17.59 saakka. Tapahtuma on maksuton! Kesto n. 25 min.

To 6.5. klo 18

Leena Parkkinen

Mainioilla kirjallisilla retkillä

Taiteilijavieraana kirjailija Leena Parkkinen

Tänään kirjan kansien sisältä hyppäävät eräs pikkuveli ja hänen isosiskonsa – ei vaan Kreivitär. He kuuluvat Leena Parkkisen ja Jussi Karjalaisen yhteiseen kirjaan Pikkuveli ja mainio harharetki. Taitelijavierailun aikana kuullaan, miten Arvid Lydecken -palkinnon saanut tarina sai alkunsa ja mikä inspiroi Leenaa kirjoittamaan kirjoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kurkistamme myös Jussin ja Leenan uusimman kirjan Ensio ja päätön tarina kansien väliin.

Leenaa haastattelee Lumotut sanat -festivaalin taiteellinen johtaja, sanataideopettaja Kati Inkala.

Musiikkiteatteri Sansulan kantaesitys Leenan kirjasta Pikkuveli ja mainio harharetki saa ensi-iltansa ValveLivessä to 6.5. klo 18.30!

Taiteilijavierailu on ValveLiven Youtube-kanavalla katsottavissa viikon ajan julkaisusta: 13.5. klo 17.59 saakka. Tapahtuma on maksuton!

Pe 7.5. klo 18

Elina Rouhiainen

Muistolintuja ja urbaania fantasiaa

Taiteilijavieraana kirjailija Elina Rouhiainen

Tervetuloa hyvien unien Haaverantaan, pahojen unien Aaverantaan sekä Uniavaruuteen, missä juttelemme kirjailija Elina Rouhiaisen kanssa kirjoista ja kirjoittamisesta. Unikudelmien maailmaan on rantautunut myös oululaisen tekstiilitaitelija Helena Kaikkosen mykistävän kaunis 'Muistan sinua': taideteos, joka on syntynyt Elinan Muistojenlukija-romaanin innoittamana. Yksi kirjan henkilöistä on Kiuru, jolla on erikoinen kyky nähdä ihmisten muistot lintuina, ja Muistan sinua on taitelijan kaunis näkemys Kiurun ihmeellisestä voimasta.

Taitelijavierailun aikana kuullaan, millainen unennäkijä Elina Rouhiainen on sekä mistä ajatus muistolinnuista on saanut alkunsa. Kirjailija kertoo myös, millainen lukija ja kirjoittaja hän on ollut lapsena sekä miten omat elämänkokemukset näkyvät kirjoittamisessa.

Elinaa haastattelee Lumotut sanat -festivaalin taiteellinen johtaja, sanataideopettaja Anna Anttonen.

Taiteilijavierailu on ValveLiven Youtube-kanavalla katsottavissa viikon ajan julkaisusta: 14.5. klo 17.59 saakka. Tapahtuma on maksuton! Kesto n. 30 min.